/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Cum arată blocul de la Otaci pe jumătate demolat

missing
01 iulie 2019, ora 18:08

Astăzi compania contractată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a reluat lucrările de demolare a blocului prăbușit de la Otaci. După înălțarea și consolidarea platformei din materialele auxiliare compania de construcții a continuat procesul demolării.

Potrivit IGSU, în urma lucrărilor efectuate pe parcursul zilei lucrătorii au reușit să demonteze peretele din partea blocului neafectat. Stabilitatea construcției și oscilațiile în preajma clădirii sunt verificate permanent de specialiștii IGSU cu aplicarea senzorului de stabilitate cu laser.

Securitatea terenului de lucru și monitorizarea situației sunt asigurate de peste 20 de salvatori antrenați la fața locului.

Foto: Facebook/ IGSU

Foto: Facebook/ IGSU

Foto: Facebook/ IGSU

Pe 29 iunie salvatorii au transportat ajutorul umanitar locuitorilor blocului care s-a prăbușit parțial la Otaci. Ajutoarele umanitare au fost eliberate de Guvernul Republicii Moldova din rezervele de stat și urmează a fi distribuite oamenilor de către autoritățile publice locale în cel mai scurt timp.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram