image
Sursa foto: facebook.com/AndreiNastase.DA

Năstase: Piața Centrală a fost locul unde banii negri s-au încasat sub diferite forme; Lucrurile vor intra în normalitate

Piața Centrală a fost mereu locul unde banii negri s-au încasat sub diferite forme, mai ales sub forma unor taxe de protecție care au intrat în buzunarele mafioților aflați în solda lui Plahotniuc. Este declarația ministrului de Interne, Andrei Năstase, care a mers ieri la Piața Centrală, unde spune că a fost demarat un control fără precedent.

„În dimineața zilei de ieri, alături de colegii mei din MAI și din celelalte structuri care au atribuții în combaterea corupției, am fost în Piața Centrală și am demarat un control fără precedent. Din acest moment, lucrurile vor intra în normalitate. Fac un apel către toți comercianții, către toți agenții economici și către oricine a avut de suferit de pe urma acestei mafii să aibă încredere în mine și în colegii mei. Să ne ajute să demolăm din temelii mizeria oligarhică și mafiotă care a stăpânit acest loc atât de important pentru comunitate. Vă rugăm să sprijiniți eforturile colegilor din MAI care au primit din partea mea un ordin foarte clar de a-și face datoria de polițiști. Nimeni să nu mai îndrăznească să corupă vreun polițist din Republica Moldova. Cei care vor îndrăzni vor răspunde în conformitate cu legile Republicii Moldova”, a spus Andrei Năstase.

„Asaltul asupra corupției generalizate este politică de stat pentru actuala guvernare! Ajutați ofițerii să-și facă treaba, să-și îndeplinească misiunea. Dați declarații complete, nu vă fie teamă, trebuie să terminăm cu mafioții. Pentru mandatul echipei de la conducerea MAI, siguranța cetățenilor este prima prioritate. Motiv pentru care, acțiunile și programele de evaluare a întregii activități a MAI și setarea unor noi coordonate de reformă, sunt dublate de operațiuni care reclamă intervenție imediată”, a mai punctat ministrul.

Năstase a precizat că, pe parcursul zilei de ieri, ca urmare a unei sesizări, a fost demarată operațiunea de identificare a provenienței și evacuării a unei cantități de aproximativ 700 kg de explozibil, substanțe chimice și muniții depozitate și păstrate în condiții improprii, extrem de periculoase pentru locuitorii Chișinăului.

„În activitatea dată au fost antrenate structurile de resort ale MAI și Ministerului Apărării și întreprinse toate măsurile necesare de asigurare a securității zonei. Operațiunea a fost încheiată cu succes, fapt pentru care le mulțumesc tuturor polițiștilor și militarilor antrenați în această acțiune”, a conchis ministrul de Interne, deputat al Blocului ACUM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: