image
Sursa foto: moldpres.md

Victor Ciobanu a devenit medaliat la Jocurile Europene

Luptătorul moldovean de stil greco-roman Victor Ciobanu (60 kg) a cucerit sâmbătă, 29 iunie, medalia de bronz la Jocurile Europene de la Minsk (Belarus).

În prima partidă disputată, a fost învins cu scorul 9-0 de viitorul campion, Stepan Marynyan (Federația Rusă).

Deoarece acesta s-a calificat în finală, a intrat în recalificări, unde i-a învins, în ordine, pe Kamal Kerem (Turcia, 10-9) și Zhora Abovian (Ucraina, 3-1), urcând astfel pe treapta a treia a podiumului de premiere. ”Este un succes”, a declarat succint pentru mass-media antrenorul lotului național, Mihail Cucul, citat de Moldpres.

Coechipierul Igor Beșleagă (77 kg) i-a cedat în meciul pentru medalia de bronz lui Tamas Lorincz (Ungaria, 1-5) și s-a clasat pe locul cinci.

Delegația moldovenească a cucerit până în prezent cinci medalii. O distincție de argint a obținut anterior Sabina Artemciuc, iar de bronz s-au învrednicit Denis Tachii și Paulina Eșanu (toți în turneul de sambo), Anastasia Nichita (lupte libere).

Jocurile Europene se vor încheia astăzi, 30 iunie. La prima ediţie a Jocurilor Europene, desfăşurată în 2015 la Baku (Azerbaidjan), luptătorul de stil liber Petru Ianulov a obţinut medalia de argint, iar coechipierii Alexandru Chirtoacă şi Svetlana Saenko au devenit medaliaţi cu bronz.

Victor Ciobanu este campion european en-titre anul curent, vicecampion mondial în 2018. Este originar din Vărvăreuca (Florești), angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: