(foto) România: Cinci morți și șapte răniți, în urma unui accident în Vaslui

Cinci tineri au murit și alte șapte persoane au fost rănite, din care două foarte grav, în urma unui accident petrecut, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, pe drumul european E 581 ce tranzitează județul Vaslui, România.

Foto: IGSU Vaslui

Autoritățile au activat Planul roșu de intervenție, la locul accidentului, în care au fost implicate trei autoturisme, intervenind zece ambulanțe, din care una pentru victime multiple, și trei autospeciale pentru descarcerare.

Accident / Sursa:IGSU Vaslui
Accident / Sursa:IGSU Vaslui

Șoferul unei mașini înmatriculată în Bacău, un tânăr de 26 de ani, a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, cu numere de București și condus de un bărbat de 31 de ani, după ce a depășit o altă mașină, din Bulgaria.

"Având în vedere numărul mare de victime, a fost declanșat Planul roșu de intervenție. La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite 12 victime, dintre care opt erau încarcerate. Dintre victimele încarcerate, patru erau găsite decedate. Au fost transportate la spital opt persoane, dintre care trei în stare foarte gravă. Cu toate eforturile depuse de medicii de la Spitalul de Urgență Bârlad, una dintre cele opt victime a decedat", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Potrivit informațiilor IGSU Vaslui, printre victime, deocamdată, nu au fost depistați moldoveni.


Pub