Năstase, după descinderile de la Piața Centrală - „locul unde banii negri s-au încasat sub diferite forme”: Din acest moment, lucrurile vor intra în normalitate

După ce ieri, 29 iunie, angajații MAI și CNA au descins la Î.M. „Piața Centrală”, vice-premierul și ministrul de Interne, Andrei Năstase, spune că „din acest moment, lucrurile vor intra în normalitate”.

Foto: UNIMEDIA

„În dimineața zilei de ieri, alături de colegii mei din MAI și din celelalte structuri care au atribuții în combaterea corupției, am fost în Piața Centrală și am demarat un control fără precedent. Din acest moment, lucrurile vor intra în normalitate[...]

Vă rugăm să sprijiniți eforturile colegilor din MAI care au primit din partea mea un ordin foarte clar de a-și face datoria de polițiști. Nimeni să nu mai îndrăznească să corupă vreun polițist din Republica Moldova. Cei care vor îndrăzni vor răspunde în conformitate cu legile Republicii Moldova”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

Andrei Năstase / Sursa:fb

Amintim că ieri Î.M. „Piața Centrală" a fost percheziționată de către angajații MAI și CNA, după numeroase plângeri de corupție din partea conducerii pieței față de agenții economici care activează pe teritoriul întreprinderii.

„După cele întâmplate, și îmbolnăviri subite ale unor angajați, am decis să punem sechestrul pe toată întreprinderea municipală, doar pentru a proteja bunurile și așa rămase puține și pentru a nu permite continuarea schemelor.

De săptămâna viitoare vom avea și audit. Toate rezultatele vor fi făcute publice. Iar sechestrul de ieri a fost scos”, a scris primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

De menționat că de ieri, 28 iunie, Î.M. „Piața Centrală" are un nou director interimar, Iurie Vasilenco. Acesta a fost desemnat prin dispoziția lui Codreanu, după ce Viorel Braga și-a prezentat joi, 27 iunie, demisia din proprie inițiativă, după 4 zile de la numirea sa în funcție.


Pub