Statul le refuză neîntemeiat cetățenia! Un refugiat se plânge că n-a ieșit din Moldova de 22 de ani/ VIDEO

Un refugiat apatrid originar din Afghanistan a venit în Republica Moldova în urmă cu 22 de ani, dar nu are nicio pârghie pentru a a merge peste hotare să-și viziteze familia.

Acesta a povestit pentru Curaj TV că statul i-a refuzat de trei ori acordarea cetățeniei moldovenești, iar în lipsa acesteia nu poate obține actele de călătorie.

Mohamed spune că deține certificatul de cunoaștere a limbii române din 2003, iar refuzurile administrației prezidențiale sunt nejustificate.

Anterior Moldova.ORG a relatat istoria altui refugiat, originar din Siria, care acuză statul din același motiv, menționând că deși este un cetățean exemplar, este refuzat repetat atunci când solicită cetățenia moldovenească.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare