Informații oficiale: Starea de sănătate a Angelei Merkel este bună

După ce a fost văzută tremurând de două ori în ultimele zile în cursul unor evenimente publice, o purtătoare de cuvânt a cancelarului german a declarat că starea de sănătate a Angelei Merkel este una bună.

Foto: ABC News - Go.com

„Imaginile pe care le vedem din Osaka (la summitul G20 din Japonia) arată că Angela Merkel este pe deplin activă şi sănătoasă. Îşi face treaba, merge la întâlniri aşa cum a fost planificat”, a declarat purtătoarea de cuvânt Martina Fietz într-o conferinţă de presă la Berlin.

Amintim că cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost văzută tremurând joi, 27 iunie, la o întâlnire la care a participat şi preşedintele Frank-Walter Steinmeier, potrivit imaginilor transmise de Reuters - a doua criză de acest gen în ultimele două săptămâni.

De asemenea 18 iunie, Angela Merkel a fost văzută tremurând în momentul în care îl primea pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită în Germania, dar ulterior a declarat că s-a simţit mai bine după ce a băut trei pahare de apă, sugerând că fusese deshidratată.

Aflată la conducerea unei coaliţii fragile, Angela Merkel, la putere din 2005, se va retrage din politică la sfârşitul mandatului său, cel mai târziu în 2021.


Pub