Partidul Socialiștilor împlinește astăzi 22 de ani de la fondare: Mesajul lui Igor Dodon

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova împlinește astăzi 22 ani de la înregistrare, când, la 29 iunie 1997 la Chișinău a avut loc Congresul de constituire al PSRM. Cu acest prilej, Igor Dodon, fostul lider al formaţiunii și actualul președinte al Republicii Moldova a adresat felictări memnrilor partidului.

Foto: UNIMEDIA

„Fiecare membru al PSRM, fiecare deputat al Parlamentului, primar, consilier, fiecare activist al PSRM este membru al echipei mele. De-a lungul acestor opt ani, toți acești oameni au fost și rămîn alături de mine. Acesta este partidul de susținerea căruia eu sunt mereu convins.

Doresc să exprim cuvinte de recunoștință actualului Președinte al Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, care nu demult a devenit Președinte al Parlamentului Republicii Moldova. Sunt ferm convins că împreună vom obține mari realizări în procesul de transformare a Moldovei într-un stat prosper și înfloritor.

Vă transmit sincere felicitări, prieteni! Noi continuăm să fim o echipă unită. Sunt sigur că nu ne vom dezamăgii unii pe alții!”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este un partid politic de stânga din Republica Moldova, reprezentat în Parlamentul Republicii Moldova de un număr de 35 de deputați.

PSRM a fost creat de foști membri ai Partidului Socialist din Moldova (PSM) și ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), de unde provine și fostul președinte al PSRM, Igor Dodon. Congresul de constituire al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a avut loc la 29 iunie 1997, la Chișinău.

Copreședinți ai partidului au fost aleși Veronica Abramciuc (în momentul alegerii deținea funcția de Director General al Departamentului Relațiilor Naționale de pe lângă Guvernul Republicii Moldova) și Eduard Smirnov (în momentul alegerii era viceprimar al municipiului Chișinău).

La scrutinul parlamentar din 2005 a constituit un bloc electoral împreună cu Partidul Socialist din Moldova, acumulând 4,97% din sufragii, iar la alegerile parlamentare din aprilie 2009, iulie 2009 și 2010 nu a luat parte.

La 18 noiembrie 2011 în Parlamentul Republicii Moldova a fost creat grupul parlamentar al socialiștilor, din care au facut parte ex-deputații-comuniști: Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Veronica Abramciuc. La sfârșitul lunii noiembrie 2011 deputatul neafiliat, fost membru al PCRM, Igor Dodon a devenit membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

La 18 decembrie 2011 s-a desfășurat Congresul al 10-lea al Partidului Socialiștilor, la care au participat circa 700 de delegați. Congresul a ales noua conducere a partidului și a aprobat programul de activitate al formațiunii pentru următorii ani. În funcția de președinte al PSRM a fost ales deputatul neafiliat Igor Dodon, în funcția de președinte de onoare al partidului — deputatul neafiliat Veronica Abramciuc.

În urma alegerilor din 13 noiembrie 2016 candidatul PSRM Igor Dodon a câștigat alegerile împotriva candidatei Maia Sandu și a devenit astfel Președinte al Republicii Moldova.

Astfel, la 18 decembrie 2016 în cadrul celui de-al XIV-lea Congres Extraordinar al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, a fost aleasă în funcţia de Preşedinte al Partidului Socialiştilor din RM, Zinaida Greceanîi, care deține această funcție până în prezent.


Pub