(video/foto/update) Pe 27 iulie, PDM convoacă Congresul Republican al partidului pentru a decide cine vor fi noii lideri

(update 13:46) Toți vicepreședinții Partidului Democrat din Moldova, inclusiv și secretarul general al partidului, și-au anunțat demisia. De asemenea, pe 27 iulie, PDM convoacă Concresul Republican pentru a decide noii lideri.

Foto: Vadim Jora/facebook

„La acest concres vom alege o nouă conducere a partidului, va fi aporbat un nou program al partidului și cum vedem noi lucrurile privind reformarea PDM. Această forță politică a PDM nu mai poate continua în formula care este astăzi. Suntem conștienți de acest lucru și avem o perioadă foarte scurtă de timp, astfel încât să facem o analiză profundă la ceea ce s-a întâmplat în PDM, să înțelegem ce trebuie să schimbăm PDM, astfel ca după congres să avem o formațiune politică, de orientare socială”, a menționat Pavel Filip.

(update 13:40) Deși serviciul de presă a anunțat că briefingul PDM va avea loc la ora 13:00, evenimnetul a întârziat deja cu mai mult de jumătate de oră.

(update 13:10) Conducerea PDM organizează un briefing pentru presă, după Consiliul Politic Național al partidului.

Consiliul Politic Național al Partidului Democrat din Moldova (PDM) s-a reunit în ședință, cu puțin timp în urmă, potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al PD.

PDM / Sursa:Alexandr Cauia/facebook

După ședință, conducerea PDM va organiza un briefing pentru presă la ora 13:00, pentru a oferi detalii despre subiectele discutate.

De menționat că președintele de onoare al PD-ului, Dumitru Diacov, a anunțat zilele trecute precum că subiectele ce vor fi dezbătute sunt legate de treburile interne ale partidului, însă se vor cere și unele demisii.

În cadrul Consiliul Național Politic al partidului, urmează să se decidă data când va fi convocat Congresul Republican pentru a decide cine va fi noul lider al PDM.

UNIMEDIA amintește că în ieri, 24 iunie, Vlad Plahotniuc a anunțat că pleacă din funcția de președinte al Partidului Democrat, însă nu va renunța la mandatul de deputat, iar o decizie în acest sens o va lua cu locuitorii raionului Nisporeni, care l-au votat.

Ulterior, Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a venit cu un comentariu prin care salută decizia lui Vlad Plahotniuc de a pleca de la șefia PD-ului și susține că nu pretinte de a prelua funcția de lider al democraților.


Pub