/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/INFOGRAFIC/ Moldova, printre primele cinci țări din Europa cu cei mai mulți deținuți

missing
29 iunie 2019, ora 16:03

Republica Moldova se numără printre țările din Europa cu rate deosebit de înalte de încarcerare. Țara noastră este precedată de Lituania, Azerbaidjan și Georgia. Pe primul loc este Federația Rusă. Datele au fost prezentate de Asociația „Promo-LEX”.

În top 10, țara noastră se plasează pe locul 5 – cu 215,2 deținuți la 100 000 de persoane.

Situația din regiunea transnistreană, spune „Promo-LEX” este și mai alarmantă. Astfel, la 100 mii de persoane revin 481,8 deținuți, înregistrând o rată a încarcerării mai mare decât cea a Federației Ruse, care se clasează pe primul loc în top.

Moldova a fost inclusă și în lista țărilor care au o problemă generală a supraaglomerării în penitenciare. Astfel țara noastră este a patra, după Macedonia de Nord, România, Franța și Italia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram