/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Iurie Reniță: Prim-ministra i-a expediat mesaje Codruței Kövesi cu propunerea de a fi procuror general al Republicii Moldova

missing
29 iunie 2019, ora 17:17

Prim-ministra Maia Sandu i-ar fi expediat mesaje fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție din România, Codruța Kövesi, cu propunerea de a ocupa funcția de procuror general al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de deputatul Iurie Reniță într-un interviu pentru Adevărul.

„Îi dorim doamnei Kovesi să reuşească la Bruxelles, dar dacă nu reuşeşte, să ştiţi că cu braţele deschise, frăteşte, o aşteptăm la Chişinău şi nu doar pe ea, dar şi echipa care ar putea s-o însoţească şi sperăm mult să reuşim. S-au făcut propunerile legislative care să permită acest lucru, chiar dacă n-au cetăţenia Republici Moldova, dar nu-i o problemă, că am putea să-i oferim această cetăţenie în câteva zile”, spune Iurie Reniță.

Deputatul spune că o cunoaște personal pe Codruța Kövesi încă din perioada când a fost ambasador în România şi a colaborat cu șefa de atunci a DNA.

„Ştiu că doamna prim-ministru Sandu a adresat mesaje, vedem acum, în funcţie şi de doleanţa şi de disponibilitatea ei. A fost o doleanţă a noastră, vedem şi cum va reacţiona doamna Kovesi. Sperăm mult să dea un mesaj pozitiv”, a adăugat Iurie Reniță.

Amintim că Maia Sandu i-a cerut demisia procurorului general, Eduard Harujen, după apariția investigației jurnalistice publicată de „RISE Moldova”, care arată cum au interceptat polițiștii și procurorii peste 50 de persoane în cadrul unor anchete penale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram