Tudor Deliu, către Plahotniuc: „Dacă tu te simți nevinovat, de ce ai fugit din țară? Stai aici și răspunde...”

Liderul PLDM, Tudor Deliu, îl consideră un laș pe ex-liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, pentru faptul că a părăsit țara. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Dacă tu te simți nevinovat, de ce ai fugit din țară? Stai aici și răspunde. Acum ți-a adus aminte de securitatea familiei? Nu ți-ai pus întrebarea câte familii ai calicit, câți oameni nevinovați ai maltratat. Îl consider un laș. Rămâi și răspunde dacă te consideri nevinovat aici, în Republica Moldova”, a spus Deliu.

UNIMEDIA amintește că în seara zilei de 14 iunie, vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a anunțat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare și întregul cabinet de miniștri din echipa Filip, vor demisiona.

Tot în seara de 14 iunie, Vlad Plahotniuc, ar fi plecat din Republica Moldova imediat după discuțiile de la ședința Consiliului Național Politic al PDM. Acesta ar fi plecat de la sediul PD-ului înainte de briefingul la care a ieșit Vladimir Cebotari, vicepreședintele partidului, scrie TV8.

Ulterior, Vlad Plahotniuc a confirmat că nu se află în Republica Moldova. „Am nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eșuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare”, a scris Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Andrei Năstase, Vlad Plahotniuc ar fi părăsit Republica Moldova prin Ucraina și ulterior a plecat spre Londra.

Vicepreședintele Partidului Democrat, Andrian Candu, a declarat recent că s-a văzut cu Vlad Plahotniuc la Londra, însă a refuzat să spune unde se află la moment fostul lider PD.

Iar la data de 24 iunie, Vlad Plahotniuc a anunțat că pleacă din funcția de președinte al Partidului Democrat. Deocamdată dânsul spune că nu va renunța la mandatul de deputat, iar o decizie în acest sens o va lua cu locuitorii raionului Nisporeni, care l-au votat.

De menționat că ieri, 26 iunie, MAI rus anunță că fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, și democratul Constantin Țuțu sunt anchetați în Federația Rusă pentru trafic de droguri, într-un dosar care a început încă în anul 2012. În această schemă sunt implicate persoane din RM și Spania.

În reacție, Plahotniuc a numit aceste dosare „fantezii” și a scris că acestea sunt unele din „amenințările” la adresa sa și a familie sale, despre care a scris anterior.


Pub