Noul Jesko – hipercar de curse?! Koenigsegg îşi doreşte să participe în campionatul FIA WEC

Noile reglementări tehnice ale Campionatului Mondial de curse de anduranţă FIA WEC, care intră în vigoare din 2021, fac ca seria să fie atractivă pentru producătorii de automobile sportive.

Categoria LMP1 trece în prezent prin vremuri „grele” deoarece din echipele de uzină a rămas doar Toyota. Concurenţi precum Nissan, Audi și Porsche au părăsit competiţia cu câţiva ani în urmă, iar acum organizatorii încearcă să atragă noi producători datorită noilor reglementări tehnice și a echipamentelor de curse mai ieftine.

Foto: autoblog.md

Din 2021 va intra în vigoare regulile pentru o nouă categorie de top – Hypercars – care va permite de a construi maşini atât pe baza celor de serie, stradale, cât şi unele prototipuri de curse proiectate de la zero. Participarea în această nouă categorie şi-a confirmat-o deja Toyota cu noul GR Super Sport Concept şi Aston Martin cu Valkyrie. Mai nou, se aşteaptă ca cei de la Koenigsegg să li se alăture!

Directorul general și fondatorul mărcii, Christian von Koenigsegg, consideră că noul său model Koenigsegg Jesko are toate șansele de a avea succes în curse. Află care e singura problemă care există, pe AutoBlog.MD


Pub