(video) Otaci: La ce etapă sunt lucrările de demolare a blocului prăbușit

Astăzi 28 iunie compania contractată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă lucrările de demolare a blocului prăbușit de la Otaci. Pe parcursul zilei de azi, mai multe activități de demolare au fost efectuate pe toată înălțimea construcției avariate.

Foto: captură video

Totodată, o mare parte de acoperiș a fost demontată de lucrătorii companiei de construcții.

Specialiștii din cadrul IGSU verifică permanent stabilitatea construcției, dar și a oscilațiilor în preajma clădirii avariate prin aplicarea senzorului cu laser. IGSU în continuare monitorizează situația și asigură securitatea în preajma terenului de lucru.

De menționat că persoanele care au rămas fără locuinţe în urma prăbuşirii blocului locativ din Otaci, raionul Ocniţa, vor primi resursele financiare necesare, astfel încât să li se acopere pagubele suferite şi să aibă un loc de trai cât mai curând.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie, 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi de salvatori, preîntâmpinând o tragedie.

În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime. 45 de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului „Mihai Eminescu” din oraşul Otaci.

Imagini video au fost surprinse de la fața locului.

De menționat că procuratura raionului Otaci a inițiat o cauză penală pe faptul executării necalitative a construcţiilor, în urma prăbușurii clădirii.

De asemenea, în urma dezastrului de la Otaci, președintele Igor Dodon a declarat că în toate localitățile din țară ar putea fi efectuate inspecții în blocurile cu multe etaje de aceeași serie.


Pub