Prognoza unui top manager BMW Group: Cât vor mai exista pe piaţă motoarele diesel şi pe benzină

BMW a dezvăluit planurile de a electrifica în continuare mașinile sale. Către anul 2025, cota modelelor „verzi” aşteptată de bavarezii ar trebui să constituie 20 la sută din totalul vânzărilor.

Cu toate acestea, compania recunoaște că, din cauza Federaţiei Ruse și a altor țări cu infrastructură slabă (inclusiv cea necesară funcţionării corespunzătoare a maşinilor plug-in hybrid şi electrice), ciclul de viață al motoarelor cu ardere internă nu se va încheia cel puţin pentru următoarele încă cinci decenii.

Foto: autoblog.md

Având în vedere trecerea masivă a industriei auto la nivel mondial la mașinile electrice și grija faţă de mediu de care se preocupă autoritățile care cred în teoria încălzirii globale, tot mai discutată devine întrebarea: cât timp vor mai exista motoarele diesel şi cele pe benzină? În context, principalii jucători de pe piaţă încep să prognozeze un termen.

De exemplu, la sfârșitul anului trecut, Michael Jost, șeful de planificare strategică a mărcii Volkswagen, a anunțat că o generație finală de motoare diesel/benzină va fi lansată în anul 2026, însă dacă va fi nevoie, în unele regiuni ale lumii vor continua să existe şi după 2050. Mai nou, cu o prognoză a venit şi BMW. Continuarea pe AutoBlog.MD


Pub