Corneliu Groza a demisionat
Politic 28 iunie 2019, 21:19 | 2761

Ministrul de Interne Andrei Nastase a declarat la un post de televiziune ca institutia pe care o conduce a intrat in faza de purificare. Nastase a confirmat demisia sefului Directiei de politie Chisinau, Corneliu Groza, adaugand ca pe masa lui s-ar afla inca cel putin zece cereri de demisie. Ministrul de Interne a mai vorbit despre o schema, prin care peste 700 de mii de euro au fost incasati din offshore de o firma-capusa din Republica Moldova.

Năstase a prezentat o hotărâre, emisă acum patru ani de judecătorul Vladislav Clima, ales în luna mai curent în funcția de președinte al Asociației Judecătorilor, prin care dispune încasarea a 700 de mii de dolari de la o companie din Panama, în folosul unei întreprinderi. Potrivit lui Năstase, nu este altceva decât o companie-căpușă, care are legături strânse cu Metal Feros.

Vladislav Clima ne-a declarat că decizia luată în 2016 este una legală și, cel mai probabil, este vorba despre o eroare în interpretarea hotărârii date.

Contactat telefonic, procurorul general Eduard Harunjen ne-a a declarat că Procuratura s-a autosesizat pe acest caz și urmează să fie examinate circumstanțele luării deciziei, dar și efectele ei. Vladimir Plahotniuc este inabordabil și nu am putut obține vreun comentariu. 

Opinia ta contează. Comentează!