Letonia va susține implementarea reformelor inițiate de noua guvernare de la Chișinău
Politic 28 iunie 2019, 21:28 | 1639

Investigarea fraudei din sistemul bancar si combaterea spalarii banilor si a coruptiei. Acestea sunt principalele domenii de colaborare dintre autoritatile din Republica Moldova si Letonia, evidentiate de ministrii de Externe de la Chisinau si Riga, Nicu Popescu si Edgars Rinkēvičs [Edgars Rincheivici]. Cei doi oficiali s-au intalnit astazi, dupa care au sustinut o conferinta de presa comuna. Ce subiecte au mai fost abordate la intrevedere, aflati in continuare.

Ministrul moldovean a mai declarat că a discutat cu omologul său de la Riga despre cooperarea bilaterală în investigarea furtului miliardului din sistemul bancar. Asta pentru că o parte din acei bani a ajuns și în bănci din Letonia. Iar Edgars Rinkēvičs [Edgars Rincheivici] a menționat că țara sa este gata să ofere sprijinul necesar și în procesul de luptă contra corupției și spălării banilor.

Cei doi miniștri de Externe au mai discutat despre eliminarea costurilor suplimentare pentru roaming şi organizarea următoarei şedinţe a Comisiei interguvernamentale la Riga. De asemenea, Nicu Popescu a fost invitat într-o vizită de răspuns în capitala Letoniei. 

Opinia ta contează. Comentează!