Amânare repetată în dosarul Manole
Social 28 iunie 2019, 21:39 | 2788

Amanare repetata in dosarul fostei magistrate a Curtii de Apel Chisinau Domnica Manole. Ca si data trecuta, sedinta nu a avut loc din cauza unei judecatoare, care, potrivit presedintelui de complet, Sergiu Lazari, s-ar fi imbolnavit. Domnica Manole si avocata sa cred ca situatia este creata artificial, intrucat dosarul ar fi fost pornit la o comanda politica, iar comanditarul a plecat.

Fosta judecătoare mai spune că a cerut urgentarea examinării, însă solicitarea i-a fost respinsă. Mai mult, instanța i-a amintit că urmează perioada concediilor. Avocata Domnicăi Manole crede că aceste acțiuni au loc în urma recentelor evenimente, printre care și decizia CSM de a suspenda sau demite mai mulți judecători din funcțiile administrative.

Domnicăi Manole i-a fost deschis dosar penal după ce în 2016 a hotărât să oblige Comisia Electorală Centrală să organizeze un referendum de modificare a Constituției, proces inițiat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr. Consiliul Superior al Magistraturii a permis ridicarea imunității magistratei. Hotărârea CSM a fost criticată de reprezentanţii societăţii civile şi a provocat nedumerirea Delegaţiei Uniunii Europene şi a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie