De ce zilele de vineri sunt considerate unele negre de către Inspectoratul Național de Patrulare

Fiți prudenți! În contextul în care urmează două zile de odihnă, Inspectoratul Național de Patrulare vă îndeamnă să nu uitați despre regulile de circulație și etica în conducere!

De ce această recomandare este făcută anume astăzi? Pentru că cele mai multe accidente se produc anume în ziua de vineri, cât de straniu nu ar fi!

Conform datelor statistice, de la începutul acestui an, cele mai multe accidente rutiere s-au produs în ziua de vineri a săptămânii. Majoritatea au loc în intervalul orelor 16:00-20:00, iar cele mai grave, soldate cu persoane decedate, se produc între orele 22:00 și 06:00.

Cele produse între orele 16:00- 20:00, de regulă, au loc din cauza neatenției, a grabei și a trecerii pe o altă bandă de circulație, fără a se asigura sau a anunța din timp manevra. Nu mai comiteți aceste erori!

În context, INP recomandă conducătorilor auto care decid să pornească la drum noaptea:

  • să o facă doar dacă sunt odihniți;
  • să nu consume alcool dacă au intenția să conducă;
  • să respecte limita de viteză, chiar dacă pe traseu sunt foarte puține mașini;
  • să fie atenți să nu orbească cu lumina de drum șoferii care vin în întâmpinare;
  • să fie concentrați la maxim, deoarece pietonii pot traversa strada sau se pot deplasa pe marginea carosabilului și nu de fiecare dată sunt vizibili.

Pietonii la rândul lor sunt îndemnați să traverseze strada doar prin locurile special amenajate, să se asigure din toate părțile, chiar dacă noaptea traficul nu este aglomerat și să poarte haine sau elemente reflectorizante pentru a fi vizibili.

Vezi şi: (foto) INP anunţă despre punerea în funcţiune a mai multor camere ce fixează încălcări în municipiu

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/