/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Lista companiilor moldovenești care au dreptul să exporte fructe în Rusia va fi anulată

missing
28 iunie 2019, ora 15:56

Autoritățile ruse vor anula în viitorul apropiat lista companiilor moldovenești care au dreptul să exporte fructe în Federația Rusă. Acest lucru a fost convenit în cadrul unor discuții purtate la Moscova, anunță deputatul Alexandru Slusari, care a făcut parte din delegația care s-a deplasat în capitala Rusiei.

Deputatul afirmă că, în prezent, în listă sunt 170 de agenți economici care au dreptul să facă comerț cu fructe în Rusia. „Foarte mulți sunt intermediari, care nu dispun nici de livezi, nici de structură post-recoltare. Cum s-au format aceste liste este o mare enigmă. Producătorii agricoli adevărați, cu livezi, frigidere, cu linii de sortare nu pot nimeri în acea listă”, a explicat Slusari.

În viitorul apropiat, lista urmează a fi revizuită și companiile intermediare vor fi excluse. „Am convenit că această listă va fi actualizată. Cei care în mare parte se ocupă cu operațiuni de intermediere și în buzunarele lor rămâne marea majoritate a veniturilor fermierilor, vor fi excluși… Toți agenții economici care sunt competitivi pe acea piață, trebuie să aibă dreptul să exporte în Rusia”, afirmă Alexandru Slusari.

Un alt subiect care a fost discutat la Moscova a vizat reexportul de fructe din R. Moldova. Rusia a cerut autorităților de la Chișinău să sporească controlul, astfel încât să  nu fie admis importul fructelor din alte țări cu acte moldovenești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram