/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ce spun cei de la Aeroport despre trecerile „separate” ale lui Plahotniuc și Șor

missing
28 iunie 2019, ora 16:16

După ce președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat la emisiunea Puterea a Patra de la N4 că ex-președintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc și deputatul Ilan Șor ar fi beneficiat de intrări separate la aeroport, grație cărora, polițiștii de frontieră nu le controlau bagajele și actele, purtătoarea de cuvânt de la Aeroportul Internațional Chișinău, Rodica Rusu, a declarat pentru TV8 că treceri „speciale” la aeroport nu au existat vreodată și nu vor exista. Rodica Rusu a mai precizat că Avia Invest exclude ferm orice posibilitate de trecere prin aeroport a pasagerilor prin alte zone de control decât cele existente.

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public vizavi de intrări separate la Aeroportulul Internațional Chișinău Avia Invest, vine cu precizări. Pentru toții pasagerii, fără excepție, care zboară prin Aeroportul Chișinău există doar trecerile, asigurate de controlul actelor de identitate și cel vamal, cu respectarea tuturor normelor legale și de securitate, privind traversarea frontierei de stat. Prin urmare, oricare alte treceri “speciale” nu au existat vreodată și nu vor exista. Ținând cont de riscurile ce țin de securitatea aeroportuară, rugăm mult funcționarii publici, politicienii și alți reprezentanți ai instituțiilor de stat să se abțină de la astfel de declarații nefondate și lipsite de dovezi. Avia Invest dă asigurări tuturor pasagerilor că activitatea aeroportului se desfășoară în conformitate cu toate normele de securitate naționale și internaționale, cu respectarea legislației în vigoare și exclude ferm orice posibilitate de trecere prin aeroport a pasagerilor prin alte zone de control decât cele existente”, a comunicat Rodica Rusu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram