/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Va trece în majoritatea parlamentară? Răspunsul deputatului independent Ion Groza

missing
28 iunie 2019, ora 20:15

Deputatul independent Ion Groza intenționează să voteze în Parlament toate proiectele de legi pe care le va promova majoritatea parlamentară formată de Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, dacă acestea vor fi pentru cetățeni și proeuropene. Oficial, nu va adera nici la fracțiunea PAS, nici la PDA, a declarat Groza pentru tv8.md.

Deputatul spune că a avut o întâlnire cu alegătorii care l-au votat în circumscripția uninominală nr. 43 din Cahul și cu primarii din regiune și au decis împreună că trebuie să sprijine Guvernul Maiei Sandu.

„Voi vota în Parlament toate legile proeuropene, care sunt pentru oameni și pentru țară. Pe mine mă interesează vectorul european și mă interesează ca lucrurile să se schimbe spre bine”, afirmă Groza.

Întrebat dacă va adera oficial la o fracțiune parlamentară, deputatul independent a spus că acest lucru nu este posibil, deoarece socialiștii ar fi făcut o înțelegere cu reprezentanții Blocului ACUM că nu vor primi alți deputați în majoritatea formată în Parlament.

„Între PSRM și Blocul ACUM există o înțelegere ca nimeni să nu fie primit în fracțiuni, nici deputații independenți, nici cei din Partidul Șor sau Democrat, dar eu voi susține proiectele majorității”, a punctat Ion Groza.

L-am contactat și pe deputatul independent Alexandru Oleinic pentru a-l întreba cum va acționa mai departe în Parlament. „Nu am intenții să ader nici la o majoritate parlamentară în viitorul apropiat”, a răspuns scurt Oleinic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram