Grigorii Karamalak, alias „Bulgarul”: „Sunt convins că Vlad Plahotniuc nu se va mai întoarce niciodată în Moldova”

Grigorii Karamalak, cunoscut ca „Bulgarul” și care de 20 de ani nu se poate întoarce în Republica Moldova, a spus într-un interviu pentru KP, că este „convins că Vlad Plahotniuc nu se va mai întoarce niciodată în Moldova”.

Foto: kp.md

„Sunt convins că Plahotniuc nu se va mai întoarce niciodată în Moldova, va fi dat în căutare de către Interpol. Se va stabili la Londra în calitate de fugar politic. El și acum acolo se află”, a spus Karamalak.

Grigorii Karamalak a mai declarat că Vlad Plahotniuc ar fi făcut presiuni asupra fostului procuror-adjunct Andrei Pîntea, care gestiona dosarul lui Karamalak..

„Am avut încercări de a mă înțelege cu el, au existat mai multe opțiuni, dar el mă înșela tot timpul. Mereu ducea un joc dublu, chiar triplu. Mereu îmi crea probleme. Fostul procuror-adjunct Andrei Pîntea a trimis dosarul meu în Rusia, eu sunt cetățean al Rusiei. Acolo am fost achitat pe aceste cazuri. Dar ce a făcut Plahotniuc? A creat așa condiții lui Pîntea, încât acesta să fie nevoit să declare că dosarele au fost trimite în Rusia în mod ilegal, deși totul a fost făcut după lege.

Este ca și în cazul Curții Constituționale, care lucra la comanda lui Plahotniuc. Cred că va trece ceva timp și Pîntea va declara că a fost presat. Acest lucru demostrează încă o dată că Plahotniuc i-a speriat pe toți”, a spus Karamalak pentru KP.

Vlad Plahotniuc este plecat din Republica Moldova aproximativ din ziua când Guvernul Filip și-a anunțat demisia. Potrivit unui comunicat al PDM, Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova pentu câteva zile pentru a-și vedea familia, fără a menționa țara destinație. Ulterior, Plahotniuc a scris că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”.

Potrivit lui Andrei Năstase, Vlad Plahotniuc ar fi părăsit Republica Moldova prin Ucraina și ulterior a plecat spre Londra.

Vicepreședintele Partidului Democrat, Andrian Candu, a declarat recent că s-a văzut cu Vlad Plahotniuc la Londra, însă a refuzat să spune unde se află la moment fostul lider PD.


Pub