Gamurari: Dosarele din Rusia pe numele lui Plahotniuc, o consecință a faptului că acesta nu a fost de acord cu planul Kozak de federalizare

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a scris că dosarele deschise pe numele lui Vlad Plahotniuc în Rusia și „cele care se pregătesc la noi ȋn țară”, ar fi o consecință a faptului că „Plahotniuc nu a fost de acord cu planul Kozak de federalizare”.

Foto: UNIMEDIA

„Zilele acestea, Vlad Plahotniuc plătește prețul refuzului de a lăsa Republica Moldova ȋn mâinile Rusiei și ale marionetelor sale de la Chișinău. Dosarele deschise la Moscova și cele care se pregătesc la noi ȋn țară sunt consecințele faptului că domnul Plahotniuc nu a fost de acord cu planul Kozak de federalizare și că a demascat finanțarea ilegală a socialiștilor”, a scris Gamurari.

Și Vlad Plahotniuc a comentat informațiile privind dosarele penale deschise în Federația Rusă pe numele său. Fostul lider PD a numit aceste dosare „fantezii” și a scris că acestea sunt unele din „amenințările” la adresa sa și a familie sale, despre care a scris anterior.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Afeceri Interne al Rusiei, fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, și democratul Constantin Țuțu sunt anchetați în Federația Rusă pentru trafic de droguri, într-un dosar care a început încă în anul 2012. În această schemă sunt implicate persoane din RM și Spania.

Vlad Plahotniuc este plecat din Republica Moldova din ziua când Guvernul Filip și-a anunțat demisia. Potrivit unui comunicat al PDM, Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova pentu câteva zile pentru a-și vedea familia, fără a menționa țara destinație. Ulterior, Plahotniuc a scris că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”.


Pub