Ucraina a introdus un embargo pentru orice tip de autovehicul produs în Federaţia Rusă

Acum câteva ore, în ziua de 26 iunie 2019, cabinetul miniștrilor Ucrainei a făcut modificări în lista bunurilor interzise pentru import prin teritoriul vamal al Ucrainei, țara de origine a cărora este Federaţia Rusă.

Embargoul ucrainean a „lovit” acum autovehiculele rusești, inclusiv autoturisme, autobuze, camioane, tractoare, vehicule speciale (macarale, mașini de pompieri și de curățare, mixere de beton, etc.) și motociclete.

Foto: in-rating.ru

Rezoluția 535, care este disponibilă pe site-ul Guvernului ucrainean, a fost publicată încă în luna mai, iar interdicția cu noile modificări va intra în vigoare de la 1 iulie 2019. Interesant este că mai devreme nu era vorba despre o interdicție totală asupra importurilor de automobile rusești, autobuze și piese de schimb pentru acestea, dar despre introducerea unor taxe speciale pentru aceste bunuri din Rusia (5% de la 1 august).

Cu toate acestea, acum „ceva a mers prost” și cabinetul, la inițiativa a trei parlamentari, a adăugat încă produsele industriei auto ruseşti în această „listă neagră”. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub