Ministrul Economiei despre veniturile de milioane ale șefilor de direcții: A fost un abuz. Am primit asigurări că aceste practici nu vor mai continua

Ministrul Economiei consideră că veniturile mari ale șefilor de direcții venite din participarea acestora în consilii de administrare ale companiilor cu capital de stat a reprezentat un abuz și dă asigurări că aceste practici s-au încheiat sau se vor încheia.

Foto: UNIMEDIA

Vadim Brînzan susține că în general, salariile din minister sunt la nivelul economiei reale. Ministrul spune însă că, raportul dinte aceste două salarii raportat la alte țări, este printe cel mai mic. Lucru cae nu este normal, „dacă ne dorim politici economice bune și performante”.

Brînzan spune că salariul său este de circa 18 300 de lei lunar și că este mai mic decât cel al secretarilor de stat. Ministul nu a dorit să spună cât primesc scretarii făcând referire a date cu caracter personal.

Legat de șefii de direcție care primesc venituri substanțiale de la participațiile în cadrul unor companii de stat. Ministrul afirmă că aceste practici au fost întrerupte, iar în întrreprinderile unde continuă, se vor lua decizii respective la nivel de Adunarea acționarilor care se reunște o dată la 6 luni.


Pub