(doc) Mai mulți membri ai Consiliului Europei au semnat o declarație pentru eliberarea deținuților politici din Republica Moldova

Mai mulți membri ai Consiliului Europei au semnat o declarație, înregistrată de delegația Parlamentului Republicii Moldova, pentru eliberarea deținuților politici din republică. Cel puțin despre aceasta a anunțat deputatul blocului ACUM, Mihai Popoșoi, pe pagina sa de Facebook.

Foto: TVR.ro
Mihai Popoșoi / Sursa:fb
doc / Sursa:Mihai Popșoi

Menționăm că membrii blocului ACUM au menționat în nenumărate rânduri că Gheorghe Petic, Sergiu Cebotari.

Amintim că la data de 20 mai 2019, fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate.

Liderul PPDA și actualul ministru de Interne, Andrei Năstase, a menționat că Cebotari nu se află în țară.â

Tototodată, la 20 martie curent, liderul OT Ungheni ai Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Decizia a fost luată într-un dosar intentat pe numele acestuia, în care este învinuit de viol.

Gherghe Petic este fost angajat al Poliției de Frontieră, care anterior făcuse dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări în care ar fi implicați responsabili din Poliția de Frontieră din Republica Moldova și România.

Cât despre omul de afaceri Valentin Eșanu despre care menționează Popșoi în postare, acesta, prima dată, a fost reținut în luna august 2017, pentru evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. După un an, acesta a fost eliberat din arest preventiv, conform noilor modificări legislative.


Pub