Tranga spune că SIS și PCCOCS au acționat la cererea unor adepți ai PD: „Au vrut să-mi preia afacerea”

Centrul de Investigații Jurnalistice a intrat în posesia unui document prin care proprietarul rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, care a fost arestat într-un dosar de șantaj, face dezvăluiri în despre modul în care a fost filat de serviciile secrete și procurorii PCCOCS și reținut abuziv.

Foto: FB

Mai mult decât atât, dânsul a cerut examinarea acțiunilor ilegale ale procurorilor și reprezentanților SIS, care, spune acesta, ar fi acționat la indicațiile unor adepeți ai Partidului Democrat pentru ca să-i preia afacerea, scrie anticoruptie.md.

„Solicit demararea investigațiilor, deoarece procurorii și serviciile speciale, urmărind scopul preluării afacerilor mele "Andy's Pizza" și "La plăcinte" de către persoane afiliate fostei guvernări, m-au supus monitorizărilor ilegale, reținerii și arestării abuzive, înaintindu-mi învinuiri aberante, bazate pe declarațiile datornicului și concurentului meu comercial, urmărit penal în Republica Moldova, Federația Rusă și ltalia, în condițiile în care încă din prima zi din care am fost reținut, PCCOCS dispunea de probe incontestabile ale nevinovăției mele”, scrie Andrei Tranga în documentul în posesia căruai a intrat Centrul de Investigații Jurnalistice.

Amintim că la data de 20 iunie 2019, proprietarul rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, eliberat din arest preventiv din penitenciar și plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Precizăm că proprietarul rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, a fost arestat într-un dosar de șantaj. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA e către şeful PCCOCS, Nicolae Chitoroaga la data de 2 mai.

Sursa citată a mai declarat că alte patru persoane în acest caz au fost arestate. Toți suspecții sunt din Republica Moldova.

La 11 mai, în spațiul public au apărut imagini video în care camerele de supraveghere au surprins momentul reținerii lui Andrei Tranga. Astfel, potrivit videoului, procurorii au bătut la ușa acestuia la data de 25 aprilie, în jurul orei 12.00.

De asemenea, cu un mesaj pe facebook a venit lui Andrei Tranga, în care scrie că mai speră ca „anchetatorii, procurorii și judecătorii vor rezolva acest haos și vor lua decizia corectă”.

UNIMEDIA amintește că cinci persoane au fost reținute în cazul tentativei de deposedare a lui Viorel Varzari de întreprinderea SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.


Pub