Harunjen reacționează la amenințarea cumătrului său Diacov: „Îi înțeleg frustrările și nu regret faptul că nu am mers să-i satisfac unele rugăminți personale”

După ce fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, l-a amenințat pe Eduard Harunjen cu un denunț oficial asupra sa, în cazul în care nu-și dă demisia, procurorul general al Republicii Moldova a venit cu o reacție la solicitarea UNIMEDIEI.

Foto: UNIMEDIA

„Acum am ajuns în situația când, pentru prima dată, regret că nu am și eu o pagină de Facebook, pentru ca să pot comunica cu cumătrului meu, Ivan Diacov, în maniera pe care el a ales-o. Aceasta va fi unica și ultima reacție la ceea ce face Diacov. Îi înțeleg frustrările, îi știu originea părerilor și nu regret niciun minut faptul că nu am mers să-i satisfac unele rugăminți personale. Deși mi-a spus clar, de atunci, că voi regreta despre acest lucru”, a spus Harunjen.

Menționăm că acum câteva zile, Diacov a povestit unele detalii „pipărate” despre activitatea lui Harunjen pe vrema când acesta acitva în secția anchetă de la Procuratura Generală.

UNIMEDIA amintește că Organizațiile civice FreeMoldova și OccupyGuguță au creat o petiție on-line prin care cer demisia procurorului general, Eduard Harunjen, pentru că „a demonstrat în activitatea sa că nu se supune adevărului și justiției, ci intereselor de partid”.

Întrebat de jurnaliști cum comentează această petiție, Harunjen a spus: „Nu comentez pentru că nu le pot comenta. Eu am și foarte multe mesaje pozitive de la diferite persoane care mă încurajează. Dacă mi se va cere demisia, o voi aprecia-o”.

Precizăm că la data de 14 iunie, Maia Sandu a cerut demisia procurorului General, Eduard Harunjen, după investigația RISE, în care se vorbește despre cum 52 de persoane au fost interceptate.


Pub