Rusia: Doi morți și șapte răniți, după ce un avion de pasageri a aterizat de urgență

Doi piloţi au murit şi şapte pasageri au fost răniţi după ce un avion Antonov An-24 a efectuat o aterizare de urgenţă pe un aeroport regional din republica autonomă rusă Buriatia, în Siberia.

Foto: rt.com

La bord se aflau 46 de persoane, inclusiv patru membri ai echipajului, potrivit Ministerului pentru Situaţiilor de Urgenţă local. Avionul efectua o legătură între Nijneangarsk (nordul Buriatiei) şi Ulan-Ude, capitala regională, scrie Agerpres. "Pe aeroportul din Nijneangarsk, un avion de pasageri a efectuat o aterizare de urgenţă. Ca rezultat, doi piloţi au fost ucişi, pasagerii trăiesc. 42 de adulţi şi un copil au fost salvaţi. Şapte persoane au fost rănite", a declarat secretarul de presă al şefului republicii, Alexei Fişev, citat de TASS.

"După decolare, unul dintre motoare a cedat. Echipajul a decis să se întoarcă la aeroport. Potrivit informaţiilor preliminare, în timpul aterizării, avionul a ieşit de pe pistă 100 de metri, a lovit staţia de tratare a apelor uzate şi a luat foc", a precizat Fişev.


Pub