(video) Au început lucrările de demolare a blocului prăbușit de la Otaci

În după-amiaza zilei de astăzi, 27 iunie, au început lucrările de demolare a blocului prăbușit de la Otaci. Acțiunile au început cu demontarea plăcilor de beton ce atârnau de la etajele superioare.

Foto: captură video

Potrivit IGSU, de la începutul procesului de deja au fost demontate cinci placi de beton.

Tehnica specială continuă lucrările la blocul avariat, iar angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență prezenți la fața locului monitorizează situația și asigură securitatea în preajma terenului de lucru.

De menționat că persoanele care au rămas fără locuinţe în urma prăbuşirii blocului locativ din Otaci, raionul Ocniţa, vor primi resursele financiare necesare, astfel încât să li se acopere pagubele suferite şi să aibă un loc de trai cât mai curând.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie, 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi de salvatori, preîntâmpinând o tragedie.

În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime. 45 de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului „Mihai Eminescu” din oraşul Otaci.

Imagini video au fost surprinse de la fața locului.

De menționat că procuratura raionului Otaci a inițiat o cauză penală pe faptul executării necalitative a construcţiilor, în urma prăbușurii clădirii.

De asemenea, în urma dezastrului de la Otaci, președintele Igor Dodon a declarat că în toate localitățile din țară ar putea fi efectuate inspecții în blocurile cu multe etaje de aceeași serie.


Pub