Igor Dodon îl va invita pe procurorul general, Eduard Harunjen, la o discuție: „Cred că schimbări la PG vor fi”

Președintele Igor Dodon anunță că în următoarele zile îl va invita pe procurorul general, Eduard Harunjen, la o discuție ce va fi făcută publică. De asemenea, șeful statului este convins că Procuratura Generală, în curând, va suferi schimbări.

Foto: UNIMEDIA

„Cred că în timpul apropiat îl voi invita pe domnul Harunjen la discuție pentru a decide ce face mai departe. De la începutul anului 2017 am pus sub semnul întrebării procedura numirii lui Harunjen în funcția de procuror general. Eu cred că schimbări la Procuratura Generală vor fi”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

UNIMEDIA amintește că Organizațiile civice FreeMoldova și OccupyGuguță au creat o petiție on-line prin care cer demisia procurorului general, Eduard Harunjen, pentru că „a demonstrat în activitatea sa că nu se supune adevărului și justiției, ci intereselor de partid”.

Ulterior, fiind întrebat despre petiția societății civile, prin intermediul căreia, la acel moment, peste 6.000 semnaseră, Harunjen a calificat-o drept trolling.

Precizăm că la data de 14 iunie, Maia Sandu a cerut demisia procurorului General, Eduard Harunjen, după investigația RISE, în care se vorbește despre cum 52 de persoane au fost interceptate.


Pub