Ministrul Economiei, la raport
Politic 27 iunie 2019, 20:25 | 2610

În cele aproape două săptămâni de la învestire, la Ministerul Economiei și Infrastructurii se muncește „în regim de pompier” pentru că fosta guvernare s-a ocupat mai mult de campania electorală decât de soluţionarea problemelor din domeniu. Asta a spus noul ministru Vadim Brânzan, care și-a prezentat astăzi primul raport de activitate, dar și prioritățile pentru perioada următoare.

Vadim Brânzan spune că printre problemele moștenite de la vechea guvernare sunt tarifele pentru gaz care, din cauza implicării politicului, au fost mișcorate artificial.

Totuşi, ministrul Economiei spune că deja se poartă negocieri cu partea rusă pentru a obţine un preţ mai mic de import al gazelor naturale.

Un alt domeniu care a fost preluat de noul Guvern cu o multitudine de probleme este cel al transporturilor, spune Vadim Brânzan.

Ministrul Economiei spune că va fi modificat Codul Auto pentru a elimina interesele de grup, pentru a face transparentă activitatea în domeniu şi deciziile agenţiilor de resort.

Vadim Brânzan a vorbit şi despre proiectele de interconectare cu România în domeniul aprovizionării cu gaze naturale şi energie electrică.

Vadim Brânzan a mai declarat că ambasadorul american la Chişinău, Dereck J. Hogan, i-a comunicat, în cadrul unei discuţii bilaterale, despre intenţia Statelor Unite de a lansa proiectul de asistenţă pentru Republica Moldova "Compact 2".

Jurnaliştii l-au întrebat pe ministrul Economiei dacă va continua sau nu programul "Drumuri bune 2". Vadim Brânzan a spus că a identificat două probleme. Prima constă în faptul că pentru realizarea proiectului erau prevăzute două miliarde de lei, însă a găsit doar 950 de milioane alocate în buget.

Vadim Brânzan a mai declarat că îşi dorește ca activitatea Ministerului Economiei să fie transparentă la maximum și, în consecință, le-a spus jurnaliştilor că are un salariu de 18.300 de lei. Am dorit să aflăm opinia fostului ministru al Economiei Chiril Gaburici față de afirmațiile și acuzațiile lui Vadim Brânzan, dar el nu ne-a răspuns la telefon. 

Opinia ta contează. Comentează!