02:00:01 19.04.2024
Stiri

Karamalak, alias „Bulgaru”, salută „ELIBERAREA” R. Moldova. Acesta nu exclude că ar putea reveni acasă „după 20 de ani de exil”

Anticorupție 27.06.2019 12:38 Vizualizări5930 Autor: Ziarul National
Karamalak, alias „Bulgaru”, salută „ELIBERAREA” R. Moldova. Acesta nu exclude că ar putea reveni acasă „după 20 de ani de exil”


„Hoţul în lege” Grigore Karamalak, zis „Bulgaru”, susține că după retragerea PD de la guvernare, R. Moldova „a devenit în sfârșit liberă”. Totodată, acesta anunță că îi va expedia o scrisoare președintelui Igor Dodon pentru „a se clarifica obiectiv cu cei 20 de ani de urmărire” a lui.

În cadrul unui interviu pentru „Komsomolskaya Pravda în Moldova”, Karamalak a spus că, după eliberarea statului de „regimul Plahotniuc”, Moldova poate deveni „cu adevărat stat liber și democratic”.

„Sunt foarte bucuros că țara a devenit în sfârșit liberă! A fost eliberată de regimul lui Plahotniuc și, sper, de el personal. Moldova poate deveni cu adevărat un stat liber și democratic. Sunt de 20 de ani în exil, 10 dintre care datorită lui Plahotniuc. Pentru mine eliberarea Moldovei de Plahotniuc este o mare bucurie. Actualul Guvern și președintele Moldovei au reușit să se unească și să meargă împotriva acestui regim oligarhic... Mă voi adresa președintelui Moldovei, îi voi scrie o scrisoare pentru a se clarifica obiectiv cu cele 20 de ani de urmărire a mea”, a declarat el.

Întrebat dacă ar putea reveni în R. Moldova, Karamalak a spus că „totul depinde de procuratură, de anchetă”.

„Personal încerc să fac ceva, deja de doi ani mă judec în instanța internațională din Lyon, cuInterpolul, care m-a anunțat în căutare internațională... Voi cere și voi insista pentru a obține achitarea juridică”, a precizat el.

Karamalak spune că îi „este frică” de faptul că o eventuală achitare a sa ar putea fi văzută ca o implicare a factorilor politici, lucru pe care nu-l dorește.

„Dacă Năstase se va clarifica cu dosarele mele conform legii și eu voi reveni în R. Moldova, toți vor spune că între noi ar exista legături. Asta mă sperie”, a menționat „Bulgaru”.

De precizat că „hoţul în lege” Grigore Karamalak este originar din Taraclia și a fost dat în căutare prin Interpol încă în 1998. Acesta avea deschise în R. Moldova două dosare penale pentru mai multe fapte comise în anii '90. Gruparea sub conducerea acestuia a săvârşit o serie de omoruri şi jafuri, răpiri de persoane, estorcare de bani şi banditism.

În anul 2008, Karamalak a obţinut cetăţenie rusă, deşi se afla în urmărire internaţională.

Sursa: deschide.md


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md