14:17:08 16.04.2024
Stiri

Tudor Deliu: „R. Moldova este CONDUSĂ, în primul rând, de Dodon și niște emisari străini. Cunoaștem că RUȘII niciodată nu pot să ofere nimic fără să câștige”

Politică 27.06.2019 13:38 Vizualizări6309 Autor: Ziarul National
Tudor Deliu: „R. Moldova este CONDUSĂ, în primul rând, de Dodon și niște emisari străini. Cunoaștem că RUȘII niciodată nu pot să ofere nimic fără să câștige”


Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Tudor Deliu, este îngrijorat de faptul că R. Moldova a ajuns să fie condusă de Igor Dodon și emisarii ruși, care nu oferă niciodată pe gratis nimic. Acesta mai spune că în fruntea R. Moldova au ajuns practic aceeași actori politici.

„Nu aș fi de acord că au ajuns alți actori politici, deoarece o mare parte din ei au fost și în Parlamentul trecut – mă refer la fracțiunea PSRM – și din cei din Blocul „ACUM” sunt unii reprezentanți care au fost deputați și în Legislativul precedent. Dar cred că cei din Blocul „ACUM” nu au avut o altă ieșire din situație decât să facă, așa cum au zis ei, parteneriat de scurtă durată, pentru a-și îndeplini promisiunile electorale. Pentru a onora obligațiunile în fața alegătorilor era necesar de făcut acest pas...”, crede Deliu.

Totuși, chiar dacă Blocul „ACUM” deține Guvernu, Deliu spune că președintele Igor Dodon ar conduce R. Moldova, împreună cu partenerii săi din Rusia.

„O conduce, în primul rând, dl Dodon și niște emisari străini care au îndesit-o cu vizitele în R. Moldova. Mă refer la emisarii ruși. Eu sunt departe de gândul că guvernarea nu ar trebui să se întâlnească cu autoritățile altor state, dar același Kozak, care nu ne-a pășit pragul casei atâta timp, văd că în ultimele trei săptămâni de trei ori a fost la Chișinău și vedem care sunt consecințele venirii dlui la Chișinău. Mă îngrijorează rolul Rusiei, deoarece cunoaștem faptul că rușii niciodată nu pot să ofere nimic pentru a nu câștiga”, spune Deliu pentru Europa Liberă.

Politicianul este de acord că UE, SUA și Rusia a contribuit la transferul pașnic de putere de la PD la „ACUM” – PSRM, doar că Federația Rusă are cele mai mari beneficii.

„Se vehiculează ideea că a fost o înțelegere între Rusia, SUA și UE. Eu nu aș accepta această părere. Sunt sigur că în această triadă de putere, ca să zic așa, cred că partea sau colacul cel mai mare i-a revenit Federației Ruse, deoarece cunoaștem prerogativele care au fost date dlui Dodon, care astăzi, practic, ține mâna pe pulsul securității R. Moldova.

Respectiv, spune foarte mult ceea ce s-a întâmplat la APCE (Andrei Năstase și Vlad Bătrîncea au votat pentru admiterea Rusiei la APCE n.r.). Pentru mine asta este o palmă foarte puternică dată pentru R. Moldova. Eu vorbesc nu numai ca cetățean, eu vorbesc și ca persoană care am stat pe baricade din ‘89, cel care am luptat în Transnistria, cel care am făcut astfel ca colegii noștri, când am fost în Parlament membri ai Adunării Parlamentare, să-i impunem să voteze excluderea Rusiei din APCE pentru faptele criminale pe care le face cu referire la alte state. Anexarea Crimeii, Georgia, Karabahul și multe, multe, multe altele. Și ceea ce s-a întâmplat la APCE pentru mine a fost o umilință”, a adăugat liderul PLDM.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md