03:01:39 20.04.2024
Stiri

Cinci ani de la SEMNAREA Acordului de asociere cu UE: „Guvernul, Parlamentul, MAEIE-ul, Președinția, cei care votează la Strasbourg pentru Rusia, nimeni nu a considerat de cuviință nici măcar să menționeze acest eveniment istoric”

Politică 27.06.2019 17:00 Vizualizări2383 Autor: Ziarul National
Cinci ani de la SEMNAREA Acordului de asociere cu UE: „Guvernul, Parlamentul, MAEIE-ul, Președinția, cei care votează la Strasbourg pentru Rusia, nimeni nu a considerat de cuviință nici măcar să menționeze acest eveniment istoric”


Acum cinci ani, pe 27 iunie 2014, R. Moldova semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeană la Bruxelles.

Acordul, care include crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, a fost ratificat de Parlamentul R. Moldova pe 2 iulie 2014, iar de Parlamentul European - pe 13 noiembrie 2014.

Acordul de Asociere dintre R. Moldova și UE stabilește un cadru juridic pentru avansarea relațiilor dintre Chișinău și Bruxelles spre o asociere politică și integrare economică cu UE.

Partidul Liberal, care se afla în alianța de guvernare acum cinci ani, susține că acest acord are menirea să ne „țină aproape de Europa” și să ne „ajute să facem Unirea”, dar semnalează faptul că actuala conducere a uitat de acest eveniment istoric.

„PL își exprimă regretul în legătură cu faptul că Guvernul, Parlamentul, MAEIE-ul, Președinția, cei care votează la Strasbourg pentru Rusia, opoziția parlamentară, societatea civilă, presa, nimeni nu a considerat de cuviință nici măcar să menționeze despre acest eveniment istoric pentru R. Moldova, nemaivorbind despre organizarea unor evenimente tematice pe acest subiect. Libera circulație în Europa, ajutoarele financiare, toate reformele și progresele înregistrate în diverse domenii în ultimii ani se datorează anume acestui Acord și grație suportului oferit de partenerii europeni. Implementarea acestui acord ne va permite sa facem Unirea, singura cale de aderare la UE, în viitorul previzibil”, se arată într-o declarație a liberalilor.

Menționăm că, grație acestui acord, aproape 70 la sută din exporturile R. Moldova ajung astăzi pe piața Uniunii Europene, Bruxelles-ul fiind unul dintre principalii donatori ai R. Moldova pentru modernizarea și reformarea mai multor domenii din republica noastră.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md