(video) Noul KIA Seltos poate avea şi tracţiune integrală! Vezi detalii despre model şi cum arată la interior

Prevestitorul unui nou SUV marca KIA, prototipul SP, a fost arătat în India la începutul anului 2018 şi tot atunci s-a anunţat că acest concept va fi “reîncarnat” ca “primul născut” al companiei pentru această țară. Mai târziu a devenit cunoscut că modelul va deveni unul global: anul trecut, showcar-ul a fost, de asemenea, adus la expoziții de maşini din China și Coreea de Sud.

Modelul de serie făcut pe baza acestui concept a fost numit Seltos, a debutat săptămâna trecută și din nou în India. Atunci a fost prezentată maşina în specificaţie locală, însă astăzi în Coreea de Sud a debutat versiunea globală, cea care ar putea ajunge şi în ţara noastră.

S-a dovedit că acest Seltos nu diferă doar din punct de vedere al designului bordului, ci şi la capitolul dimensiuni!

https://www.youtube.com/watch?v=pd2I04-SmdU

Modelul global Seltos are o lungime de 4.375 mm și un ampatament de 2.630 mm. Pentru comparaţie, cifrele anunţate pentru modelul indian sunt de 4.315 și 2.610 mm respectiv, iar cele ale concurentului direct Hyundai Creta sunt de 4.270 şi 2.590 mm respectiv.

Cât măsoară garda la sol, dar şi ce volum are portbagajul maşinii prezentate în Coreea de Sud nu s-a specificat, însă cea care a debutat în India recent are 190 de mm şi 433 de litri (Creta are aceeaşi gardă la sol şi un portbagaj cu un volum de 402 litri).

După cum am menţionat anterior, Seltos-ul global are o planşă de bord diferită: în centrul său tronează un ecran multimedia tactil separat de 10.24 inci, în timp ce monitorul din modelul indian formează vizual un tot întreg cu panoul de bord.

În plus, modelele se deosebesc prin designul deflectoarelor de aerisire (vezi în videoclipul de mai jos). Ambele automobile mai dispun de un panou de instrumente cu ceasuri analogice, deşi un ecran color le desparte.

De asemenea, pentru ambele versiuni Seltos este anunţat un sistem de climatizare automată, head-up display, sistem de iluminare ambientală interioară, sistem audio Bose, sistem de camere la 360 de grade şi ventilaţie pentru scaunele faţă.

Printre ceea ce nu are modelul indian se numără: încălzire pentru toate scaunele, panou de încărcare prin inducţie pentru telefoane, cruise control adaptiv, sisteme de prevenire a coliziunilor frontale, sistem de avertizare în cazul părăsirii benzii de rulare, comutare automată a fazelor farurilor, etc.

În plus, pentru maşina care ar putea ajunge şi la noi se oferă jante de 18 inci, în timp ce pentru cea din statul asiatic cele mai mari sunt de 17 inci.

În Coreea de Sud, noul Seltos va fi oferit clienţilor cu două motoare la alegere: un benzinar turbo T-GDI cu patru cilindri şi un volum de 1.6 litri (177 CP) sau un diesel de 1.6 litri ce produce 136 CP. Ambele agregate sunt cuplate doar la o transmisie robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Pe alte piețe, Seltos va mai dispune de un propulsor natural aspirat de 2.0 litri cu 149 CP. Cutii de viteze, în plus față de cea 7DCT, vor exista mecanice, automate tradiţionale sau sub forma unui variator.

Şoferul va mai putea alege unul din modurile de rulare Normal, Eco sau Sport prin intermediul comutatorului Drive Mode Select, pentru a adapta comportamentul maşinii la stilul său de condus şi la condiţiile rutiere. De asemenea se anunţă că sistemul de tracţiune nu va fi doar unul pe puntea din faţă, ci şi unul integral!

Apropo, în articolul dedicat premierei modelului am menţionat toate aceste lucruri, însă motoarele pentru modelul în specificaţie indiană s-au dovedit a fi ulterior cu totul diferite: benzinar natural aspirat de 1.5 litri (115 CP), benzinar turbo T-GDI de 1.4 litri (140 CP) sau diesel CRDi de 1.5 litri (115 CP). Tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă.

Dacă tot a fost prezentat modelul coreean, cei de la Hyundai dezvăluie instant şi preţul maşinii. În patria sa noul Seltos are un preţ de start de 14.680 de euro, iar în cel mai scump nivel de echipare costă de la 20.305 euro (sume convertite din woni). Dealerii locali au început deja procesarea comenzilor, iar vânzările vor demara deja din luna iulie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/