image
Sursa foto: captură video

Maia Sandu: Este extrem de grav că timp de 5 ani Adriana Bețișor l-a lăsat pe Șor în libertate; Trebuie deferită justiției

Șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, ar trebui să ajungă pe mâna justiției pentru că, timp de aproape cinci ani, l-a lăsat pe Ilan Șor în libertate, consideră premierul Maia Sandu.

„Este extrem de grav că timp de aproape 5 ani Adriana Bețisor l-a lăsat pe Șor în libertate, cheltuind banii furați de la cetățeni, pentru că așa i-a dictat șeful său Plahotniuc, și că până astăzi a tergiversat luarea deciziei de a sechestra averea lui Șor și de a cere mandat de arest. Șor este principalul beneficiar al furtului miliardului, conform raportului companiei Kroll, respectiv lipsa unei soluții finale a instanțelor de judecată este dubioasă și nejustificată”, a comentat Maia Sandu.

„Adriana Bețișor nu doar că trebuie să părăsească cât mai urgent organele procuraturii, ci trebuie deferită justiției pentru prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică”, a adăugat șefa Guvernului.

Precizăm că procurorii anticorupție au decis astăzi să aplice sechestru pe mai multe bunuri care aparțin lui Ilan Șor. Totodată, aceștia au cerut și mandat de arestare pe numele lui Șor pe motiv că acesta a încălcat măsura preventivă controlul judiciar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: