O femeie din Anenii Noi a ajuns la spital cu arsuri pe circa 40% din suprafața corpului, după ce în bucătăria de vară a explodat o butelie de gaz

O femeie în vârstă de 77 de ani din localitatea Mereni, Anenii Noi, s-a ales cu diverse arsuri pe circa 40% din suprafața corpului, după ce în bucătăria de vară din gospodărie a explodat o butelie de gaz.

Foto: UNIMEDIA

Potrivti IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:25. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori din cadrul Secției Situații Excepționale raionale, dar și alte servicii de urgență.

Conform datelor operative, deflagraţia s-a produs într-o bucătărie de vară din gospodăria particulară în urma unei scurgeri de gaze de la o butelie de tip propan – butan.

Ajunși pompierii au stabilit că după producerea deflagrației incendiul nu a izbucnit, dar și nu au fost depistate deteriorări. În urma exploziei proprietara casei, o femeie în vârstă de 77 de ani a primit diverse arsuri pe circa 40% din suprafața corpului, fiind transportată ulterior în stare gravă de Serviciul asistență medicală urgentă la Centrul de combustii din mun. Chișinău.

Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite de specialişti. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează oamenii despre pericolul utilizării buteliilor de gaz. Pompierii îndeamnă oamenii să evite explotarea instalaţiilor neautorizate pentru a evita situaţiile de risc.


Pub