(update) Urmează condamnarea lui Ilan Șor? Ședință de judecată de la Curtea de Apel Cahul amânată

(update 15:00) Ședința de astăzi a fost amânată pentru data de 19 iulie. Asta după ce, la ședință nu s-a prezentat avocatul lui Ilan Șor, dar nici avocații din oficiu. Menționăm că am încercat să luăm legătura cu ei, dar nimeni nu a răspuns.

Foto: UNIMEDIA
Ședința amânată / Sursa:Ședința amânată

(update 14:04) Ședința de judecată în cazul Șor va continua peste câteva minute. Secretariatul Curții de Apel Cahul a declarat, pentru UNIMEDIA, că aceasta a fost întreruptă pentru 2 ore și urmează să continue după masă.

(update 12:05) Ședința de judecată în cazul Șor a început. Secretariatul Curții de Apel Cahul a declarat, pentru UNIMEDIA, că avocații inculpatului sunt prezenți la ședință, însă au refuzat să ne comunice dacă și Ilan Șor s-a prezentat.

(ora 11:28) O nouă ședință de judecată ar urma să aibă astăzi la Curtea de Apel Cahul, în dosarul în care este cercetat deputatul Ilan Șor. Potrivit agendei, ședința ar avea loc cu începere de la ora 11:30.

Contactați de UNIMEDIA, niciunul dintre avocații lui Ilan Șor nu a răspuns la telefon pentru a ne comunica dacă se va prezenta sau nu clientul lor la Curtea de Apel Cahul.

Am contactat secretariatul Curții de Apel Cahul care ne-a cofirmat că ședința urmează să aibă loc.

Ultima ședință de judecată în dosarul Șor a avut loc la 20 mai curent. Zeci de susținători ai liderului Partidului Șor au mers la Cahul pentru a cere justiție corectă și eliberarea acestuia.

Astăzi, în fața Curții, pe Ilan Șor nu-l așteaptă susținătorii.

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa instanței de apel Chișinău pe 15 ianuarie 2018, după șase luni de blocaj în Judecătoria Chișinău.

În februarie 2018, a fost luată decizia ca dosarul primarului din Orhei să fie strămutat de la Curtea de Apel din capitală la Cahul, după ce doi judecători de la Curtea de Apel au depus cereri de autorecuzare, după ce și magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabii au refuzat să examineze dosarul.

Ilan Shor a fost condamnat în prima instanță în vara lui 2017, la 7 ani și 6 luni de închisoare.


Pub