Prima vizită oficială a prim-ministrei Maia Sandu va fi la București

Maia Sandu pleacă săptămâna viitoare în prima sa vizită oficială de când a fost numită în funcția de prim-ministră a Republicii Moldova. Astfel, Maia Sandu plecă la București la data de 2 iulie, iar după două zile, la Bruxelles.

Foto: UNIMEDIA

Vizita în România vine în urma inivitației președintelui român, Klaus Iohannis.

„Astăzi am avut o convorbire telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis. I-am mulțumit Președintelui Iohannis pentru sprijinul constant acordat de România cetățenilor din Republica Moldova. Am discutat despre necesitatea avansării în implementarea proiectelor comune dintre România și Republica Moldova. Președintele Iohannis ne-a asigurat de susținerea domniei sale și a României în procesele de integrare europeană a țării noastre.

Îi mulțumesc Președintelui Iohannis pentru invitația de a întreprinde o vizită oficială la București pe 2 iulie. După vizita la București, mă voi afla într-o vizită oficială la Bruxelles pe 4 iulie.”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA amintește că la data de 8 iunie curent, fost reluată ședința Parlamentului din 21 martie curent. Astfel a fost votată conducerea Parlamentului și a unui nou Guvern. În funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.


Pub