Vlad Țurcanu: „Acțiunea tardivă a procurorilor seamănă izbitor cu o tentativă de a arunca societății praf în ochi”

Analistul politic Vlad Țurcanu consideră că acțiunile procuraturii în privința sechestrului aplicat pe bunurile controversatului om de afaceri, Ilan Șor, sunt tardive. El a menționat că instituția a devenit activă anume acum, pentru a demonstra că poate să lucreze și că nu ar avea nevoie de procurori din afară.

Foto: UNIMEDIA

Analistul politic Vlad Țurcanu consideră că acțiunile procuraturii sunt tardive. El a menționat că instituția a devenit activă anume acum, pentru a demonstra că poate să lucreze și că nu ar avea nevoie de procurori din afară.

„Acțiunea tardivă a procurorilor seamănă izbitor cu o tentativă de a arunca societății praf în ochi. După ce se știe că averile vizibile ale lui Șor s-au subțiat dramatic în anii în care acesta a beneficiat de o clemență ieșită din comun din partea Procuraturii. Practic procuratura a permis ca societatea să fie înșelată de două ori. Este limpede că Ilan Șor a fost protejat de puterea politică, și prin extindere și prin Procuratură. Procurorii poate ar trebui investigați pentru rolul lor într-o eventuală complicitate la operațiunile desfășurate de Șor. Nu exclud că procuratura a decis să deturneze atenția publică de la alte dosare, poate nu mai puțin grave, în care procuratura nu și-a făcut treaba în trecut”, a precizat Țurcanu, scrie Radio Chișinău.

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa instanței de apel Chișinău pe 15 ianuarie 2018, după șase luni de blocaj în Judecătoria Chișinău.

În februarie 2018, a fost luată decizia ca dosarul primarului din Orhei să fie strămutat de la Curtea de Apel din capitală la Cahul, după ce doi judecători de la Curtea de Apel au depus cereri de autorecuzare, după ce și magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabii au refuzat să examineze dosarul.

Ilan Shor a fost condamnat în prima instanță în vara lui 2017, la 7 ani și 6 luni de închisoare.


Pub