Igor Dodon, despre demisia in corpore a membrilor Curții Constituționale: Numirea noilor judecători constituie un obiectiv de importanță deosebită în lumina ultimelor evenimente naționale

Președintele Igor Dodon a reacționat, printr-un comentariu pe facebook, demisia incorpore a membrilor Curții Constituționale a Republicii Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Salut decizia judicioasă, deși întîrziată, a membrilor Curții Constituționale a Republicii Moldova. Or, această soluție a fost unica rezonabilă în conjunctura actuală, dar și una mult așteptată nu doar la nivel național.

Organele însărcinate cu numirea judecătorilor (Parlamentul, Guvernul şi Consiliul Superior al Magistratului) urmează să demareze în regim de urgență procedurile aferente numirii judecătorilor Înaltei Curți”, se arată în mesaj.

Mesajul lui Dodon / Sursa:facebook

UNIMEDIA amintește că ieri, 25 iunie, mai multe organizații ale societății civile și persoane fizice își exprimă regretul profund față de modul în care, în perioada 7-9 iunie, Curtea Constituțională (CC) a generat o criză politică fără precedent și cer demisia neîntârziată a judecătorilor constituționali.

De asemenea, ieri, CSM a cerut demisia lui Cornel Gurin, care a fost înaintat din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Amintim că unul dintre judecători, președintele CC, Mihail Poalelungi, și-a dat demisia.


Pub