Partidul Șor acuză noua guvernare de ultimele decizii ale Procuraturii Anticorupție în privința lui Ilan Șor

După ce astăzi, 26 iunie, Procurorii Anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile, imobile, cote care aparțin lui Ilan Șor și au cerut mandat de arest și darea în căutare a acestuia, Partidul Șor a venit cu o reacție și susține că toate aceste acțiuni sunt dirijate de noua guvernare. De asemenea, formațiunea este sigură că „sancțiunile împotriva politicianului, inclusiv a celor legate de bunurile sale, vor fi anulate în curând, ca fiind neîntemeiate”.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi, 26 iunie, actuala guvernare și-a arătat adevărata față, desfășurând acțiuni represive împotriva lui Ilan Șor. Într-o singură zi, au fost luate câteva decizii ale procurorilor, îndreptate împotriva libertății și drepturilor deputatului, liderul opoziției parlamentare, unul dintre martorii cheie în dosarul furtului bancar. Considerăm că toate aceste decizii nu sunt întâmplătoare. Cu toții suntem martorii unei campanii denigratoare împotriva lui Ilan Șor.

În realitate însă, chiar din primele zile, actuala guvernare se răzbună și încearcă să preseze oponenții politici prin acțiuni de intimidare și frică.

Partidul ”ȘOR”, încă odată menționează că liderul formațiunii politice și președintele fracțiunii parlamentare, Ilan Șor, întotdeauna a acționat în numele legii și a colaborat cu organele de anchetă pentru a-și demonstra nevinovăția.

Suntem siguri că sancțiunile împotriva politicianului, inclusiv a celor legate de bunurile sale, vor fi anulate în curând, ca fiind neîntemeiate. Nu avem nicio îndoială că dreptatea va triumfa, iar sancțiunile aplicate astăzi vor avea o evaluare politică și juridică adecvată”, se arată într-un comunicat emis de Partidul Șor.

De menționat că astăzi, 26 iunie, Procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile, imobile, cote care aparțin lui Ilan Șor. Acțiunile de sechestru fac parte din dosarul fraudei bancare.

Tot astăzi, procurorii au cerut mandat de arest și darea în căutare a lui Ilan Șor. Mandatul de arestare pe numele lui Șor a fost cerut pe motiv că acesta a încălcat măsura preventivă de control judiciar, în cadrul dosarului pe frauda bancară. Procurorii au făcut un demers în acest sens la Curtea de Apel Cahul.

Ilan Shor a fost condamnat în prima instanță în vara anului 2017, la 7 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul fraudei bancare.


Pub