Vor primi bani pentru alte locuințe
Social 26 iunie 2019, 15:35 | 1312

Locatarii blocului avariat din orașul Otaci, raionul Ocnița, vor primi bani din bugetul de stat și își vor cumpăra singuri alte locuințe. Decizia vine după o vizită a premierului Maia Sandu în teritoriu. Oamenii vor putea beneficia de ajutorul financiar după ce o comisie a verificat fiecare apartament şi a ajuns la concluzia că întreaga clădire trebuie demolată în următoarele trei zile.

Vizita prim-ministrului Maia Sandu şi a ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a început cu o inspecție a blocului cu nouă etaje, prăbuşit parţial acum o săptămână. Înainte de a avea acces în clădirea avariată, premierul a trebuit să se echipeze corespunzător, punându-și o cască de protecție.

Mai apoi, cei doi oficiali au discutat cu sinistrații.

În urma discuției cu prim-ministrul, sinistraţii au ales ca Guvernul să le dea bani și ei să-şi cumpere singuri alte locuințe.

O parte a blocului cu nouă etaje din Otaci, construit la începutul anilor 90 ai secolului trecut, s-a prăbuși pe 19 iunie. Locatarii fuseseră evacuați pentru că le-au spus autorităților că pereții casei sunt crăpați. Preliminar, specialiștii au constatat că la ridicarea clădirii au fost admise nereguli, iar după ploile torențiale din ultima perioadă, în subsol se adunase apă. Cauza exactă a prăbușirii blocului, care va fi demolat în întregime în următoarele trei zile, încă nu a fost stabilită. 

Opinia ta contează. Comentează!