Cutremur puternic în Panama
Externe 26 iunie 2019, 20:04 | 1039

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe Richter s-a produs in regiunea de frontiera dintre Panama si Costa Rica. Amanunte despre acest subiect, dar si despre altele, aflati din urmatorul grupaj de stiri externe.

PANAMA Potrivit Institutului american de geofizică, seismul a avut epicentrul la 44 de kilometri vest de oraşul David din Panama, la o adâncime de 14 kilometri. Autorităţile nu au anunţat, deocamdată, despre eventuale victime sau pagube materiale. Zona este des zguduită de cutremure. Cel mai recent s-a produs luna trecută și a avut o magnitudine de 6,1 grade pe Richter. Atunci, doi oameni au fost răniți.

STATELE UNITE San Francisco este primul oraș din Statele Unite, care interzice vânzarea țigărilor electronice, până se stabilește care sunt efectele asupra sănătății consumatorilor. Decizia este rezultatul mai multor campanii lansate de activiștii anti-vaping. Potrivit acestora, producătorii țintesc persoanele tinere, prin oferirea unor produse cu arome. Asta în condițiile în care datele Centrului pentru controlul și prevenția bolilor din Statele Unite arată că numărul adolescenților americani, care au recunoscut că utilizează produse cu nicotină a crescut cu 36 la sută anul trecut, un fapt atribuit comercializării țigărilor electronice.

MAREA BRITANIE 20 de milioane de locuri de muncă vor dispărea la nivel global, până în 2030, ca urmare a robotizării. Este concluzia trasă de compania britanică de consultanță Oxford Economics. Potrivit studiului, fiecare nou robot industrial duce la desființarea a 1,6 locuri de muncă, regiunile cu muncitori necalificați fiind cele mai afectate. În acest context, Oxford Economics atrage atenția asupra nevoii de a lua măsuri pentru a preveni fenomenul. 

Opinia ta contează. Comentează!