16:50:21 19.04.2024
Stiri

Un partid cere DEMISIA vicepremierului Năstase: „Năstase cu Bătrâncea au provocat un grav prejudiciu de imagine R. Moldova pe plan regional, internațional, dar și național”

Politică 26.06.2019 10:14 Vizualizări2529 Autor: Ziarul National
Un partid cere DEMISIA vicepremierului Năstase: „Năstase cu Bătrâncea au provocat un grav prejudiciu de imagine R. Moldova pe plan regional, internațional, dar și național”


Partidul Liberal (PL), condus de Dorin Chirtoacă, cere demisia lui Andrei Năstase din funcția de președinte al delegației R. Moldova la APCE, precum și din funcția de membru al Guvernului, după ce alături de socialistul Vlad Bătrâncea a votat pentru ca Rusia, care are trupe și armament pe teritoriul republicii, să fie admisă în APCE.

„PL condamnă votul acordat în favoarea Federației Ruse de către președintele delegației Parlamentului R. Moldova la APCE, Andrei Năstase, împreună cu Vlad Bătrâncea, cel care a rupt harta României Mari în Parlament.

Năstase și Bătrâncea au votat pentru Rusia, în timp ce delegațiile Ucrainei și Georgiei, unde astăzi se luptă la propriu pentru independența celor două state, au părăsit sala în semn de protest. Mai mult decât atât, decizia Ucrainei de a-şi suspenda participarea la lucrările APCE și cea de rechemare a ambasadorului Ucrainei la Consiliul Europei denotă atitudinea tranșantă a Ucrainei”, se arată într-o declarație a liberalilor.

Astfel, PL crede că cea mai bună soluție ar fi demisia lui Năstase și excluderea celor doi deputați din delegația R. Moldova la APCE.

CITIȚI și VIDEO // Cum își argumentează Năstase votul în FAVOAREA Rusiei la APCE. Dionis Cenușă: „Măcar din solidaritate și pentru că avem forțe militare ruse în regiunea transnistreană, Năstase trebuia să se abțină de la vot”

„Având în vedere aceste considerente, PL cere demisia lui Năstase din funcția de președinte al delegației R. Moldova la APCE, precum și din funcția de membru al Guvernului, deoarece aceste funcții presupun un angajament și decizii care să consolideze poziția regională și internațională a R. Moldova, și nu unele prin care să-i fie făcut un deserviciu. La fel, cerem excluderea ambilor din delegația la APCE și înlocuirea cu alți deputați.

Ceea au făcut Năstase cu Batrâncea este lipsit de orice raționament logic, a provocat un grav prejudiciu de imagine R. Moldova atât pe plan regional, internațional, darși național, și se încadrează la trădarea intereselor R. Moldova, în condițiile în care Rusia are armata de ocupație pe teritoriul republicii, întreține și susține regimul separatist de la Tiraspol, subminează R. Moldova, inclusiv prin finanțarea ilegală a lui Dodon și a PSRM etc”, se mai spune în declarația oficială a PL.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md