17:23:59 24.04.2024
Stiri

Dezvăluiri despre noul șef al SPPS // Omul propus de președintele Dodon ar fi fost exclus din sistem în 2014: „Dosarul său și acum este în arhivele serviciilor speciale moldovenești și poate fi solicitat de către deputați”

Social 26.06.2019 11:13 Vizualizări7220 Autor: Ziarul National
Dezvăluiri despre noul șef al SPPS // Omul propus de președintele Dodon ar fi fost exclus din sistem în 2014: „Dosarul său și acum este în arhivele serviciilor speciale moldovenești și poate fi solicitat de către deputați” facebook


Noul șef al Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), Iaroslav Martin, propus în această funcție de președintele Igor Dodon, ar fi fost exclus din sistem în anul 2014, fiind suspectat de legături cu agenții ruși. Cel puțin, așa scrie site-ul actual.md, care face referire la surse bine informate.

„Ceea ce nu a scris Dodon este că Iaroslav Martin a fost dat afară din sistem în 2014, fiind suspectat de legături cu agenți ruși. Surse bine informate au comunicat pentru actual.md că dosarul său și acum este în arhivele serviciilor speciale moldovenești și poate fi solicitat de către deputații care vor să studieze trecutul „patriotic” al noului șef al serviciului”, scrie sursa citată.

„Astăzi am semnat Decretul privind numirea în funcție a conducătorului SPPS, a colonelului Iaroslav Martin, după care în cadrul unei ceremonii oficiale, l-am prezentat efectivului SPPS. Menționez că SPPS a revenit în subordinea președintelui R. Moldova, prin decizia recentă a Parlamentului. Domnul Iaroslav Martin are o experiență de peste 20 de ani în organele de forță, inclusiv în SPPS, și a ajuns la gradul de colonel. Sunt ferm convins că noul conducător, fiind un profesionist, va face față în funcția lui responsabilă”, s scris ieri președintele Dodon pe Facebook.

De menționat că ieri a fost numit în funcție și noul director al SIS, Alexandru Esaulenco. Imediat după ce a depus jurământul, chiar de la tribuna Parlamentului, Esaulenco l-a propus pe Artur Gumeniuc, un consilier al lui Dodon, pentru funcția de director adjunct al SIS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md