08:22:52 23.04.2024
Stiri

Grupuri mixte din ofițeri CNA și angajați ai SIS și PG vor cerceta schemele de contrabandă cu chihlimbar, anabolizante, țigări și alcool etilic. Dodon: „Vom rupe mâinile”

Social 26.06.2019 11:41 Vizualizări4766 Autor: Ziarul National
Grupuri mixte din ofițeri CNA și angajați ai SIS și PG vor cerceta schemele de contrabandă cu chihlimbar, anabolizante, țigări și alcool etilic. Dodon: „Vom rupe mâinile”


Grupe comune de investigații, formate din ofițeri ai Centrului Național Anticorupție (CNA), angajați ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și ai Procuraturii Generale (PG), vor cerceta informațiile lansate în spațiul public cu privire la contrabanda cu chihlimbar, țigări, anabolizante și alcool etilic din R. Moldova.

Acestea vor trebui să raporteze informațiile descoperite în decurs de zece zile la Consiliul Suprem de Securitate (CSS), a anunțat astăzi președintele Igor Dodon.

„Toate schemele vor fi distruse, nu vor fi preluate de nimeni. Scopul nostru e ca toți banii să vină la buget. Dacă o să vedem că cineva se ocupă cu contrabanda, o să rupem mâinile... La figurat”, a declarat Dodon după ședința de astăzi a CSS.

Șeful statului a lansat un atac la adresa miilor angajați din structurile de drept, care, deși primesc salarii, nu și-ar îndeplini obligațiunile de serviciu, așteptând „probe”.

„Două tone de chihlimbar plecau săptămânal prin Aeroport și nimeni nu vedea nimic”, a declarat Dodon.

Președintele a mai adăugat că urmează să vadă și „ce vom face cu Procuratura Generală”: „Cred că în timpul apropiat vom avea și acolo conducere nouă”.

În aceeași ședință a CSS, prezidată în premieră în componență deplină de către Igor Dodon, s-a discutat despre legalitatea construcției „Arenei Chișinău”, despre eventuale scheme la reexportul producției provenite din alte state, despre legalitatea privatizării unor terenuri în Chișinău, despre securitatea energetică a R. Moldova, dar și despre achizițiile de milioane efectuate în ultimele zile de către mai multe companii monopoliste de stat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md