22:59:41 19.04.2024
Stiri

Ambasada Ucrainei în R. Moldova, dezamăgită de voturile lui Năstase și Bătrâncea de la APCE

Politică 26.06.2019 12:19 Vizualizări1727 Autor: Ziarul National
Ambasada Ucrainei în R. Moldova, dezamăgită de voturile lui Năstase și Bătrâncea de la APCE


Ambasada Ucrainei la Chișinău regretă voturile deputatului PPDA Andrei Năstase şi socialistului Vlad Bătrîncea, prin care au ajutat Moscova să-și recapete, după cinci ani, dreptul de vot în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Misiunea diplomatică a reacţionat la scurt timp, după votul oferit de deputații de la Chișinău.

„Suntem martorii faptului că mulţi politicieni europeni, în special Năstase, pe care îl consider un politician european, printr-un dialog constructiv cu Rusia, poate sta la masa negocierilor și este de acord să îndeplinească orice obligaţiune cerută de Moscova. Ucraina consideră că este o poziție eronată", a spus însărcinatul cu afaceri Ambasada Ucrainei, Vladimir Boeciko.

Diplomații ucraineni speră că R. Moldova va susține şi în continuare suveranitatea și integritatea teritorială a ţării vecine.

„Ucraina speră că poziția noului Guvern al Republicii Moldova privind susținerea suveranității și integrității teritoriale a țării mele va rămâne neschimbată", a spus însărcinatul cu afaceri Ambasada Ucrainei, Vladimir Boeciko.

Rezoluţia APCE în favoarea Rusiei a fost votată în noaptea de 25 iunie. Colegul de coaliţie a lui Năstase, Mihai Popuşoi, s-a expus împotriva acesteia. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este un organ consultativ, format din reprezentanții ai parlamentelor din 47 de state, inclusiv Republica Moldova. Federaţia Rusă a fost lipsită de dreptul de vot în cadrul instituției europene, în 2014, odată cu anexarea Crimeei. Din 2017, Moscova nu a mai plătit contribuții la bugetul Consiliului Europei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md